Yoga- drumul spre autocunoaștere

Mă consider o fire artistică. Cred în puterea și frumusețea artei și consider că o adevărată descoperire și cunoaștere a propriului eu vine la pachet cu descătușarea creativității din interiorul nostru.

Marea mea temere era să mă deschid, să comunic ceea ce simt. Probabil dansul sportiv a avut un rol foarte important în procesul meu de eliberare a timidității și a gândului că nu sunt suficientă. Îmi era mereu teamă să nu spun, sau să nu fac vreo prostie, așa că o mare parte din timp mă rezumam la lucrurile tehnice, clare, sigure, fără să îmi pun cu adevărat amprenta în ceea ce făceam. Dar ăsta a fost primul pas spre cunoaștere.
În momentul în care am descoperit Vinyasa Yoga, am învățat treptat să am curajul de a comunica prin intermediul prorpiului corp. Să am curajul de a fi eu, de a-mi exprima temerile, dar și puterea. Ți s-a întâmplat vreodată să ai anumite emoții, dar să simți că nu există suficiente cuvinte pentru ele? Dacă da, pune-ți o melodie care te inspiră, pășește pe saltea, închide ochii și lasă-ți corpul să se miște liber, fără inhibiții sau limite. Descoperă-te! Crede-mă că nu există sentiment mai plăcut, mai complet!
Stilul meu de predare duce ușor spre clasic, dar îmi păstrez amprenta, personalitatea. Iar de multe ori practica mea personală e diferită. Simt că prin îmbinarea celor două mari iubiri ale mele, yoga și dansul, sunt completă. Simt cum mereu mă apropii mai mult de propriul adevăr, cum descopăr alte lucruri, alte trăiri, cum mintea mea își ia o pauză ca să îi facă loc sufletului să dicteze. Pentru mine e magic. Terapie și adevăr. Pentru mine e artă. Arta mea. Și cred cu tărie că e un sâmbure de artă în noi toți. Deci… De ce să ne ascundem? De ce să ne limităm?

A fi, sau a nu fi… Yoga

Există corect sau greșit? Pentru mine nu. Există etică, moralitate și norme sociale. Dar în ceea ce privește corpul tău, calea spre autocunoaștere, spre pace interioară, de ce să rămânem pe un drum deja pavat, când putem explora poteci noi, menținând, bineînțeles, direcția corectă?! Suntem diferiți, avem nevoi diferite. Iar asta, din punctul meu de vedere, e minunat! Pentru că nu trebuie sa facem lucrurile într-un singur mod.
Îmi place Yoga clasică. Am practicat-o și i-am cunoscut beneficiile. Dar am ales să continui să o practic în felul meu, într-un mod activ, dinamic, personal. Am ales să practic Vinyasa Flow pentru că asta mă reprezintă. Am ales să combin Yoga cu dansul. Am ales să fiu EU!
Nu e Yoga? Ba da! De ce nu? Yoga înseamnă uniune. Cunoaștere. Conștientizare. Și cred cu adevărat că orice formă a ei, tradițională sau modernă, ne ghidează într-o direcție bună, spre sănătate fizică și mentală. Spre noi înșine.

Practică ce simți, cum simți. Lasă-te îndrumat de corpul tău. Ascultă-l. Respectă-l. Mișcă-te în propriul ritm fără teamă. Aici. Acum. Oriunde. Fii TU!
All ways. Always.

#feelthejoy
Ana

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top