Ana Marin Doing Yoga

Alege un stil de viață sănătos

Cu siguranță ai văzut diverse postări pe rețelele de socializare despre “pozitivitate”, “stil de viață sănătos”, etc. Îmi place să cred că și eu sunt una dintre persoanele care promovează aceste mesaje, deși uneori cred că subiectul este mediatizat greșit sau și-a pierdut esența de-a lungul timpului. Echilibrul este cheia. Da! E normal ca țelul să fie un corp armonios, dar poate mai important e să ne bucurăm de drumul spre acel rezultat. Ar trebui să învățăm să ne simțim confortabil în pielea noastră, să privim poza de ansamblu cu răbdare și să acționăm din iubire pentru propria persoană, nu să ne pedepsim pentru alegerile mai mult sau mai puțin greșite pe care le-am făcut de-a lungul timpului.

Cred că e important să vă împărtășesc din experiența mea, ca persoană care, la un moment dat, a uitat să mai aibă grijă de ea. Ritmul alert în care suntem în permanență, orarul încărcat la muncă, dorința de a face cât mai multe lucruri- toate acestea pot fi obstacole în alegerea unui stil de viață sănătos. Și bineînțeles, și eu am căzut în capcana asta. Exact același lucru mi s-a întâmplat și mie, atenția mi s-a îndreptat spre cu totul alte lucruri, mai puțin importante de fapt, lucru ce m-a împins spre o pantă alunecoasă, atât pentru corpul, cât și pentru mintea mea. E timpul să ne reamintim împreună care sunt pașii și pe ce anume trebuie să punem accent când vine vorba de sănătate.

Nu am fost niciodată o fană a programelor “Summer Body în 4 săptămâni” sau “Cum să ajungem la 6 pack în 10 zile”. Da, cu toții facem antrenamente si ca să arătăm bine, să avem un corp puternic și să scăpăm de câteva kilograme. Totuși, o bază rezistentă se construiește în timp, pe alegerile zilnice. Degeaba avem 10 zile o disciplină de oțel, dacă în perioada asta acumulăm atât de multe frustrări încât imediat după terminarea programului apare efectul “yo-yo”, din cauza dorinței de a evada din reguli stricte și chinuitoare.

Ce înseamnă stil de viață sănătos și cum ne putem crea o rutină din obiceiurile adecvate acestuia

  • Apa- cred că nu mai e un secret faptul că suntem 70% apă. Apa ajută la detoxifierea organismului, conduce nutrienții în celule, oxigenul la creier, ajută la absorpția vitaminelor și mineralelor și, bineînțeles, acționează ca un lubrifiant pentru articulații. E foarte important să fim mereu hidratați, așa că, sfatul meu e să aveți mereu o sticlă cu apă la îndemână Alimentație- alege alimente cât mai simple și cât mai puțin procesate. Avem nevoie de toate tipurile de nutrienți și nu de diete restrictive. Echilibrul în alimentație este cheia unui corp sănătos, plin de energie.

Ana Marin
  • Mișcare- fără ea, corpul nostru se deteriorează încet. Mișcarea ne întărește articulațiile, oasele, mușchii, ne ajută să ne îmbunătățim circulația cardiovasculară și, bineînțeles, să ne calmăm mintea. Mișcarea e cel mai bun medicament pentru corpul nostru.
  • Meditație- 10 minute de liniște pe zi, în care să te conectezi cu respirația ta, pot face diferența între o viață agitată și o viață conștientă, plină de recunoștință. Meditația ne ajută la concentrare și la redirecționarea gândurilor, reduce stresul și crește auto-disciplina. Oferă-ți în fiecare zi câteva minute de introspecție și viața ta se va schimba considerabil.
  • Odihna- cum ne putem reîncărca bateriile? Prin somn. Da! Somn J Corpul și mintea noastră au nevoie și de pauză. Lipsa odihnei poate duce la stări de anxietate, depresie și dereglări hormonale. Odihna este benefică pentru procesul de recuperare, creșterea productivității și desigur, pentru o viață echilibrată și sănătoasă.

Sună foarte simplu, nu? Nu uita că alegerile de astăzi vor ajunge ritualurile de mâine. Și un stil de viață sănătos se referă atât la corp, cât și la minte. Cu cât suntem mai relaxați și răbdători, cu atât lucrurile se vor schimba în viața noastră. Azi poți să te oprești din a te pedepsi, și poți începe să te iubești. Setează-ți un obiectiv, dar ai ca motivație autodepășirea și întrecerea propriilor limitări. Învață să te bucuri de parcursul călătoriei tale și fii atent la răspunsurie pe care corpul și mintea  ți le oferă.

Azi e cea mai bună zi să începi să faci ceva pentru tine!

#feelthejoy

Ana

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top