Ana Marin Doing Yoga

Practică Recunoștința

Oprește-te. Conectează-te la respirație. Închide ochii și alege cel puțin 3 lucruri pentru care ești recunoscător în acest moment.

Practica de recunoștință este o artă; arta de a conștientiza motivele pentru care trebuie să mulțumești în fiecare zi. E o practică ce te ajută să îți dezvolți o mentalitate sănătoasă, să îți schimbi modul de gândire într-unul pozitiv și să înțelegi în ce punct al vieții tale ești. Imaginează-ți cum ar fi să îți începi fiecare zi cu inima deschisă, zâmbetul pe buze și eliberat de orice energie negativă, pur și simplu pentru că înțelegi faptul că ai atâtea lucruri pentru care poți fi recunoscător.

O să împărtășesc cu voi câteva metode simple de a include această practică în viața voastră de zi cu zi:

  1. Prima și cea mai simplă metodă de a practica recunoștința este prin a ține un jurnal. Nu trebuie să faci decât să iei un pix în mână și să începi să scrii. Îți recomand ca în fiecare dimineață, înainte să iei telefonul în mână sau să îți deschizi laptopul, să scrii pe hârtie o persoană din viața ta pentru care ești recunoscător, o experiență și o parte a corpului tău care te mulțumește. Nu trebuie să intri în detalii, dar dacă într-o zi simți să scrii și motivele recunoștinței tale, fă-o. E un mod plăcut de a privi mai adânc în interiorul tău și a avansa în această practică.
  2. Meditația este o metodă incredibilă de a lucra cu recunoștința, o metodă care te ajută să simți cu adevărat și să nu te pierzi în gânduri. De multe ori, în momentul în care scriem începem să ne pierdem în detalii, începem să gândim prea mult pentru a gasi “răspunsul corect”. Într-o meditație ghidată ne dăm voie să ne adâncim ușor înăuntrul propriei minți și propriului suflet, deschizându-ne spre noi gânduri și trăiri, simțind un permanent suport și refugiu.
  3. Practica de asane(posturi) din Yoga sau orice fel de activitate fizică este un mod minunat de a începe să fii recunoscător pentru corpul tău și să începi să te iubești așa cum ești. Promovarea “corpului perfect” în mass-media ne poate face să devenim nesiguri de corpul nostru, ne poate determina să acumulăm frustrări și anxietate. Este important să știm că totul este o iluzie, iar noi trebuie să învățăm să lucrăm cu și pentru corpul nostru, nu împotriva lui. Uităm să fim fericiți pentru faptul că trăim, să înțelegem că un mod de viață sănătos înseamnă un drum lung, un drum de care trebuie să ne bucurăm , drum în care o să ne punem răbdarea la încercare, dar rezultatul final ne va oferi cea mai mare satisfacție.  Nu uita că experimentezi acest drum în două picioare, lucru deja suficient pentru a începe să fii recunoscător!
  4. Îți poți achiziționa sau improviza un talisman, o piatră sau un cristal- un obiect pe care să îl porți în permanență cu tine și ,în orice moment îl iei în mână, să te oprești și să te gândești la un motiv pentru care ești recunoscător.

Ce părere ai despre practicarea recunoștinței? Esti pregătit să începi să privești viața într-un mod pozitiv? Azi e timpul să mulțumești!

Namaste,

A

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top