Ana Marin Doing Yoga

Practica Recunostinta

Opreste-te. Conecteaza-te la respiratie. Inchide ochii si alege cel putin 3 lucruri pentru care esti recunoscator.

                Practica de recunostinta este o arta; arta de a constientiza motivele pentru care trebuie sa multumesti in fiecare zi. E o practica ce te ajuta sa iti dezvolti o mentalitate sanatoasa, sa iti schimbi modul de gandire intr-unul pozitiv si sa intelegi in ce punct al vietii tale esti. Imagineaza-ti cum ar fi sa iti incepi fiecare zi cu inima deschisa, zambetul pe buze si eliberat de orice energie negativa, pur si simplu pentru ca intelegi faptul ca ai atatea lucruri pentru care poti fi recunoscator.

                O sa impartasesc cu voi cateva metode simple de a include aceasta practica in viata voastra de zi cu zi:

  1. Prima si cea mai simpla metoda de a practica recunostina este prin a tine un jurnal. Nu trebuie sa faci decat sa iei un pix in mana si sa incepi scrii. Iti recomand ca in fiecare dimineata, inainte sa iei telefonul in mana sau sa iti deschizi laptopul, sa scrii pe hartie o persoana din viata ta pentru care esti recunoscator, o experienta si o parte a corpului tau care te multumeste. Nu trebuie sa intri in detalii, dar daca intr-o zi simti sa scrii si motivele recunostintei tale, fa-o. E un mod placut dea a privi mai adanc in interiorul tau si a avansa in aceasta practica.
  2. Meditatia este o metoda incredibila de a lucra cu recunostina, o metoda care te ajuta sa simti cu adevarat si sa nu te pierzi in ganduri. De multe ori, in momentul in care scriem incepem sa ne pierdem in detalii, incepem sa gandim prea mult pentru a gasi “raspunsul corect”. Intr-o meditatie ghidata ne dam voie sa ne adancim usor inauntrul propriei minti si propriului suflet, deschizandu-ne spre noi ganduri si trairi, simtind un permanent suport si refugiu.
  3. Practica de asana(posturi) din Yoga sau orice fel de activitate fizica este un mod minunat de a incepe sa fii recunoscator pentru corpul tau si sa incepi sa te iubesti asa cum esti. Promovarea “corpului perfect” in mass-media ne poate face sa devenim nesiguri de corpul nostru, ne poate determina sa acumulam frustrari si anxietate. Este important sa stim ca totul este o iluzie, iar noi trebuie sa invatam sa lucram cu si pentru corpul nostru, nu impotriva lui. Uitam sa fim fericiti pentru faptul ca traim, sa intelegem ca un mod de viata sanatos inseamna un drum lung, un drum de care trebuie sa ne bucuram , drum in care o sa ne punem rabdarea la incercare, dar rezultatul final ne va oferi cea mai mare satisfactie.  Nu uita ca experimentezi acest drum in doua picioare, lucru deja suficient pentru a incepe sa fii recunoscator!
  4. Iti poti achizitiona sau improviza un talisman, o piatra sau un cristal- un obiect pe care sa il porti in permanenta cu tine si ,in orice moment il iei in mana, sa te opresti si sa te gandesti la un motiv pentru care esti recunscator.

Ce parere ai despre practicarea recunostintei? Esti pregatit sa incepi sa privesti viata intr-un mod pozitiv? Azi e timpul sa multumesti!

Namaste!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top